Familie­opstellingen

quote
Een familiesysteem is grootser dan je kunt vermoeden, net als jij.

Jouw plek in het familiesysteem bepaalt voor een groot deel jouw plek in het leven.

Soms zijn we een leven lang ‘op zoek’ naar deze plek. Naar onze plek.

Binnen het gezin van herkomst en daarmee in het leven.

Als kind kunnen we, vanuit onvoorwaardelijke liefde en loyaliteit, geneigd zijn de verantwoordelijkheid van onze (voor) ouders te dragen. Door te dragen wat niet van jou is kom je niet los van de ander én niet bij jezelf. Je houdt als het ware je eigen volwassenheid en groei tegen.

Jouw eigen plek is de basis. Het zou een, nogal letterlijk, vaststaand gegeven mogen zijn. Wanneer dat, om welke reden dan ook, niet zo is kom je jezelf uiteindelijk hard tegen. In relatie tot jezelf én de ander. Privé en zakelijk.

Aan de hand van familieopstellingen wordt letterlijk in beeld gebracht welke plek je inneemt binnen het familiesysteem. En of deze plek juist is of niet.

Het maakt de realiteit zichtbaar en de daarbij horende hardnekkige (systemische) patronen die je al jaren met je meedraagt.

Jij bent verantwoordelijk voor jou.
Dat is alles.

Van binding naar verbinding.
Wat overblijft is een vrij(er) en bewuster leven.
Een gezonde verbinding met jezelf en de mensen om je heen.

 

 

 

JA! Ik wil een familieopstelling

Een vraag stellen geeft je antwoorden

Wat is een familieopstelling?

Een bijzondere effectieve manier om jouw plek in je gezin van herkomst letterlijk zichtbaar te maken en de daarbij behorende (belastende) dynamieken.

Voor wie is een familieopstelling?

Voor iedereen die zakelijk of prive tegen patronen aanloopt die niet meer helpend zijn en daar meer helderheid over wil krijgen.

Zijn opstellingen in een groep ook mogelijk?

Jazeker, neem contact op voor de data en praktische informatie.
Het voelt alsof er een sluier in mijn hoofd is opgetild en ik met een heldere en milde blik naar zowel het verleden als de toekomst kan kijken.